Asü Rektörü İletişim Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu

Asü’ de İBF salonunda gerçekleştirilen konferansa Prof. Dr. Albay Arıbaş, Prof. Dr. Nezahat Altuntaş ,akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 3 Kasım Cuma günü gerçekleştirilen konferans da Rektörümüz
Prof. Dr. Arıbaş, iletişim fakültesi gazetecilik , halkla ilişkiler ve reklamcılık öğrencileriyle keyifli sohbetler etti. Konuşmasına ilk olarak Prof. Dr. Nezahat Altuntaş başladı. 2012 yılında bakanlar kurulu kararıyla kurulduk. İlk öğrencilerimiz gazetecilik bölümü 2017-2018 eğitim öğretim yılında kabul edildi.
Hemen 1 yıl sonra halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümümüz öğrenci almaya başladı ve artık mezun verir hale gelmeye başladıklarını ifade ederek 2 bölüm olarak belli bir aşamaya ulaştıklarını söyledi. Bu
kapsamda fakülte olarak teorik dersinin yanında uygulama derslerinide önemsiyoruz ve bu alanda fakültemiz her iki bölümde bir takım uygulama birimlerimiz var.

Öğrencilerimiz burada uygulama yaparak teorik bilgilerini uygulamaya döküyorlar ve kendilerini geliştiriyorlar. Bu kapsamda ortak eğitim programlarımız var öğrencilerin kendi alanlarında aldıkları teorik uygulama derslerini iş hayatındaki tecrübeleriyle birleştirme fırsatı veren bir program. Bu anlamda fakültemizin ilk ve tek olduğunu ifade ederim dedi. Prof. Dr. Altuntaş yine bu kapsamda bilgisayar laboratuvarlarımızın
olduğunu vurgulayarak rektörümüzden küçük bir ricada bulundu bunun sayısının biraz daha artırılmasını istedi.Tüm bu programlar lisans dışında ve lisans üstünde 3 tane lisanslarımız var tezsiz , tezli yüksek lisans, doktora programlarımız bulunuyor ve bütün bu programlar kapsamında tam 572 tane öğrencimiz bulunduğunu 8 doçent 2 doktor öğretim üyesi 6 asistan ve 7 idari personelle işleri yürütüyoruz dedi.

Prof. Dr. Alpay Arıbaş, ben bu dersi açılış dersi olarak görmüyorum buraya ders vermek için gelmedim sizlerle birlikte olmak için geldim. İletişim fakültesi benim için çok önemli. İletişim sektörünün çok değerli bir sektördür dedi. İnsanın var olmasıyla insani ilişkiler yani iletişim başlamıştır .Soru cevap havasında başlayan sohbet Prof. Dr. Alpay’ın gazetecilik öğrencilerine yönelik iletişim nedir sorusuyla başladı. Öğrenciler bu soruya iletişim sözlü veya sözsüz bir karşılıklı etkileşime girerek kendini anlatmak ve anlaşılmak üzere kurduğumuz yöntemdir cevabını verdi. Ve ardından halkla ilişkiler ve reklamcılık öğrencilerine de reklamın tanımını yapmalarını istedi. Öğrenciler reklamcılığı, insanların gönüllü olarak yapılan bir eyleme faaliyette bulundurma çabasıdır.Yani reklam ikna kabiliyetidir .diyerek cevapladılar. Bunların yanı sıra rektörümüz etik ve ahlak arasındaki farklara değindi. Yaptığımız her işte etik önemlidir diyerek gazetecilikte bakış açısının da çok önemli olduğunu vurguladı.
Mesleğinizi yaparken objektif olmalıyız. Burada haksızlık yapıp, yapmadığımıza dikkat etmemiz gerektiğini söyledi.

Kitle iletişim araçlarının artması, yaygınlaşması, etkinleşmesi sebebiyle insanları çok fazla yönlendiriyor. Bu anlamda haber toplumda ne gibi problemlere yol açabileceği bunlara dikkat edilmesi gerektiğini ve basının doğru haberi insanlara ulaştırma görevi olduğu söyledi. Basın özgürlüğünün tanımını sordu. Basın özgürlüğü basın mensuplarının kendi düşüncelerini diğer insanlara aktarmasıdır. Filistin ve İsrail savaşına da değinen rektör İsrail ‘ in soykırım yaptığını, devletler arasındaki çıkar ilişkisi, çarpıtma, Yahudilerin saptırılmış inanışları bazı altında yaptıkları bu eylem terör olarak görüyorum. Din dünyadaki en büyük madivatördür diyerek düşüncelerini beyan edip konferansa katılan akademisyenler ve öğrencilere katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yorum bırakın