Nevşehir’in Tarihi Güzellikleri

Dünyaca ünlü Kapadokya bölgesine ev

sahipliği yapan Nevşehir Türkiye’nin en çok gezilen yerleri arasında yer almaktadır. Nevşehir denince akla ilk gelenler Kapadokya ,ürgüp,Avanos,peri bacalarıdir. Tarihi ve mimarisiyle Nevşehir turu yapan herkesi etkiler.

Nevşehir’de evler kayalar üzerine ve içine oyulmuştur. Genel olarak Bahar ve yaz aylarında düzenlenen Nevşehir turları milyonlarca insan katılmaktadır. Tabi kış aylarında da Nevşehir’i görmek ise ayrı bir güzellik yaşatıyor. Tabi coğrafi çeşitliliği gereği her mevsimde turistik bir bölge olma özelliği taşımaktadır.

Türkiye ‘nin popüler turizm bölgeleri arasında

bulunan Nevşehir’ e tüm dünyadan ulaşım oldukça kolaydır.Seramiği, kilimi , şarabı , kaymağı ,kabak çekirdeği,çömleği ve el yapımı bez bebekleriyle ünlü olan tarihi şehir’ de hediyelik eşya almak için ‘ de birbirinden güzel çarşısıyla insanların ilgisini ,begenisini çekmektedir.

Orta Anadolu’nun incisi olan Nevşehir ‘ de gezilecek o kadar çok yer varki etkileyici güzellikleri,manzarası , kiliseleri ,kaleleri , gibi birbirinden güzel gezilecek görmeye değer yerleri vardır. Güzellikleri saymakla bitmeyen Nevşehir yöresine ait yemekler de oldukça geniş bir kültüre sahip bunlar; sac tava bezeler çömlek kebabı ,kiremitte et sarması, aside tatlısı bu yemeklerde damaklarda ayrı bir lezzet bırakıyor .

Yorum bırakın