Soğuk Kış Aylarında Sokak Hayvanlarımıza Sahip Çıkalım

Neredeyse her gün sokakta birbirinden sevimli dostlarımız ile karşılaşırız. Başlarını okşar ve severiz. Onlarla aramızda duygusal bir bağ oluşur. Bunlar dünyanın en masum canlılarıdır. Sokaktaki bu minik dostlarımızın birçoğu açık alanda kendi yiyeceklerini temin edemiyor. Özellikle kış aylarında bizler için çok küçük ama onlar için çok büyük adımlar atabiliriz. Bu soğuk kış aylarında sokak hayvanları için birçok şey yapabiliriz.

Belki içinde bulunduğumuz şartlar bir sokak hayvanına sahiplenmek için elverişsiz olabilir. Ama bu soğuk kış aylarında onlara yardıma muhtaç bir şekilde gördüğümüzde onlara bir el uzatabiliriz. Yani onların sağlığı ve güvenliği için yetkililere de haber verebiliriz. Böylelikle küçük dostlarımızın hayatına küçük bir dokunuş yapmış oluruz. Tabi sadece bunlarla sınırlı kalmamalıyız. Soğuk kış aylarında ve her mevsim için kapımızın önüne bir kap su ve yemek bırakabiliriz.

Evde yaptığınız ve yemeyeceğiniz yemekleri çöpe atmak yerine plastik kaplara koyarak sokak hayvanlarına verebilirsiniz. Buradaki en önemli nokta ise yemek artıklarının bozulmamış olması. Ne de olsa hayvan dostlarımıza yardım etmeye çalışırken onlara zarar vermek istemeyiz. Et suyu ya da tavuk suyunun içerisine bayat ekmek doğrayabilir ve sokak hayvanların doymalarını sağlayabiliriz. Soğuktan korunmaları için, onlara evimizde bulunan ve kullanma ihtiyacımız olmayan, eşyalardan sokak hayvanları için kulübeler yapabiliriz.

Hem böylelikle onları kötü hava şartlarından korunmuş da oluruz.Soğuk havalar ve Zorlu kış şartları ,sokak hayvanlarının bağışıklık sistemlerinin güçsüz kalmasına ve daha çok hastalanmalarına neden olabilir. Can dostlarımızı korumak için ise onları veterinere götürüp tedavi ettirebiliriz. Tabi böyle imkanınız yoksa ilçe belediyelerinin sokak hayvanları için oluşturdukları özel klinikleri ya da hayvan bakım merkezlerini arayıp yardım isteyebilirsiniz. Sokak hayvanlarımız için küçük dokunuşlar yapmak aslında bu kadar kolay .

Yorum bırakın