Spor Yap Sağlığına Sağlık Kat


Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıkları önlemek ve sağlımız için düzenli olarak spor yapmamız gerekiyor . Spor yapmanın birçok yararı olduğu biliniyor .Spor yapılırken kaslar çalışır . Esnek ve güçlü kaslar yağlanmaz ve sarkmaz .


Sağlıklı yaşam için spor yapmamın önemi oldukça fazla , bu nedenle, düzenli spor yapmak, hastalıklardan korunmak için önemlidir .

Spor yapmanın sağlımız açısından faydaları: Tansiyon hastası olma riskini azaltır .Kalp atışını düzenler İnme riskini azaltır. Zinde bir gün geçirmemizi sağlar .Kilo vermeyi sağlar bu da obezite riskini azaltır .Stresi azaltır, deri yüzeyine gerekli kan akışını sağlar ve bacak kaslarının güçlü olması varis gibi toplardamar hastalıklarına yakalanma riskini , azalttığı biliniyor .

Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için spor yapmak, dengeli ve düzenli beslenmek , düzenli uyumak gibi kurallara dikkat edilmesi gerektiği söyleniyor. Spor yapmak sadece fiziksel sağlık için değil, aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirmek için önemlidir.


Bunun yanı sıra günde 30 dakika bile spor yapmamız birçok C vitamininden veya birçok ilaçtan daha faydalıdır .
Spor yapan kişinin kolay kolay hasta olmadıkları, ve uzmanlara göre spor yapan kişinin psikolojik ‘ men daha çok rahatladığı belirtiliyor .

Koşma, hızlı yürüme, karın egzersizleri, dirençli solunum egzersizleri gibi egzersizler solunum problemlerini akciğer hastalıkları riskini azalttığı söylenmektedir.

Spor yapanlarda yorgunluk daha geç ortaya çıkar, iş verimliliği artar, daha ileri yaşlara kadar çalışabilmeyi sağladığı söyleniyor .

Yorum bırakın